چگونه در بورس ثبت نام کنیم ؟

ساخت وبلاگ
چگونه در بورس ثبت نام کنیم؟ دریافت کد بورسی و کد سجام

چگونه در بورس ثبت نام کنیم؟ دریافت کد بورسی و کد سجام

 

این روزها همه در تب و تاب ثبت نام و ورود به بازار داغ بورس و دریافت کد بورسی هستند اما  اکنون دیگر نیاز نیست همانند گذشته برای ثبت نام در بورس اوراق بهادار و انجام معامله در تالار بورس حضور پیدا کنید. شما میتوانید به صورت اینترنتی کد بورسی بگیرید سپس به معامله سهام بصورت آنلاین بپردازید. ما در این مطلب قصد داریم به چگونگی ثبت نام در بورس برای افراد حقیقی بپردازیم و مراحل ثبت نام در بورس را برای شما توضیح دهیم.  

چگونه در بورس ثبت نام کنیم؟

برای ثبت نام در بورس می توانید از دو طریق اقدام نمایید. شما می توانید خودتان اقدام به دریافت کد بورسی و ثبت نام بورس نمایید یا اینکه ثبت نام خودتان را به افراد باتجربه مانند کارشناسان اقتصادی و... بسپارید. 

اما نحوه ثبت نام در بورس  چگونه است؟ برای اینکه در بورس ثبت نام کنید باید مراحل زیر طی نمایید :

  1. ثبت نام در سامانه سجام
  2. دریافت کد بورسی
  3. شروع معاملات
  4. فروش سهام عدالت

 

ثبت نام در سامانه سجام (اشخاص حقیقی)

جهت ثبت نام در بازار بورس و انجام مبادلات بورسی، همانطور که گفته شد قبل از هر کاری سرمایه گذار باید در سامانه سجام  ثبت نام نماید، و اطلاعات خود را با توجه به توضیحات ارائه شده در ادامه، ثبت نمایید و بعد از ثبت نام کد رهگیری ۱۰ رقمی شما که از طریق پیامک ارسال می شود را برای ارائه در مرحله احراز هویت نگه دارید. سجام برای شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه می باشد که زیر نظر سازمان بورس برای ایجاد سامانه‌ای فراگیر، یکپارچه و ارائه خدمات سریعتر و بهتر به سرمایه‌ گذاران ایجاد شده است.   جهت ثبت نام در سامانه سجام و اقدام به دریافت کد معاملاتی می توانید از سجام کمک بگیرید و یا مراحل زیر را دنبال نمایید : 1.در ابتدا به سایت dara.csdiran.com/sejam مراجعه نمایید. 2.با توجه به تصویر زیر بر روی گزینه‌ی آبی رنگ ثبت نام در سجام کلیک نمایید.  آموزش دریافت کد سجام برای ثبت نام در بورس  3. سپس شماره تلفن همراه خود را وارد نمایید. با توجه به تصویر زیر پیامکی را که به منظور ورود به سامانه سجام برای شما فرستاده شده است را در فیلد مشخص شده وارد نمایید سپس گزینه مشتری حقیقی با تابعیت ایرانی را انتخاب و شماره‌ی کد ملی خود را به همراه کد امنیتی وارد کنید.  نحوه دریافت کد سجام برای ثبت نام در بورس  4. اطلاعات نماینده توجه داشته باشید در این مرحله از ثبت نام در سامانه سجام، اطلاعات وارد شده در آن اگر متعلق به شخص شما است باید گزینه “اصیل” را انتخاب نمایید و در صورتیکه شما به ‌عنوان نماینده‌ی قانونی شخص دیگری اقدام به ثبت نام در سامانه سجام می کنید، باید گزینه "نماینده قانونی" را انتخاب نمایید و لازم به ذکر است که نماینده قانونی باید قبلا در سامانه سجام ثبت نام کرده باشد.  مراحل ثبت نام در سجام برای ثبت نام در بورس  5. بعد از انجام مراحل فوق باید مبلغ ۱۰ هزار تومان بابت کارمزد ایجاد کد سهامداری و تخصیص اتوماتیک دارایی بصورت آنلاین پرداخت نمایید. 6. در مرحله بعدی باید اطلاعات هویتی خود را بر اساس شناسنامه و کارت ملی خود وارد نمایید. 7. این مرحله مربوط به اطلاعات ارتباطی می باشد که باید منطبق با کد پستی درج شده در کارت ملی‌ شخص باشد. 8. در صورتی که دارای کد بورسی قدیمی هستید در این مرحله وارد نمایید در غیر این صورت این مرحله را نادیده بگیرید. 9. مرحله بعد مربوط به اطلاعات شغلی شما می باشد، مواردی مانند عنوان شغل، تاریخ اشتغال، نام شرکت، سمتتان و نشانی و کد پستی محل کار خود را باید ثبت نمایید. 10. در فرم بعدی باید اطلاعات مالی خود را وارد نمایید. این مرحله بسیار حائز اهمیت بوده و باید اطلاعات صحیح و با دقت وارد شود. 11. صفحه بعدی مربوط به اطلاعات حساب‌های بانکی فعال شما می باشد. توجه نمایید این این حساب باید مختص به شخص شما باشد. لازم به ذکر است که در صورت نیاز می توانید بعد ها از طریق سامانه سجام حساب‌های بانکی جایگزین خود را معرفی نمایید. 12. در نهایت در فرم تعهدات، باید درستی اطلاعات قبلی خودتان را تائید نمایید و در صورت اشتباه می توانید هر یک از موارد را ویرایش کنید. بعد از اینکه ثبت نام شما در بورس پایان یافت، کد پیگیری ۱۰ رقمی به شماره‌ی همراهی که در سامانه ثبت کردید، ارسال خواهد شد در حفظ این کد رهگیری کوشا باشید.  

ثبت نام اولیه برای دریافت کد بورسی

در مرحله اول باید یک کارگزار رسمی و مورد تائید سازمان بورس اوراق بهادار را انتخاب کنید. تا از طریق کارگزاری مربوطه کد بورسی (کد معاملاتی) خود را دریافت نمایید و صدور و دریافت کد معاملاتی رایگان است. مراحل ثبت نام برای دریافت کد بورسی در کارگزاری های مختلف کمی متفاوت تر از آنچه بیان می کنیم است و ما در ابتدا نحوه ثبت نام آنلاین برای دریافت کد بورسی از کارگزاری مفید را توضیح خواهیم داد. پس از دریافت کد رهگیری سجام باید برای ثبت نام اولیه برای دریافت کد بورسی مراحل زیر را دنبال نمایید : 1. ورود به بخش افتتاح حساب در سایت کارگزاری مفید 2. وارد کردن شماره همراه و دریافت کد تائید از طریق پیامک 3. تکمیل اطلاعات اولیه ثبت نام (کد ملی، نام، نام خانوادگی و رمز عبور) 4. تکمیل ثبت نام غیرحضوری پس از تکمیل ثبت نام اولیه و ایجاد حساب با انتخاب "ورود به افتتاح حساب غیر حضوری" می بایست اطلاعات فردی، اطلاعات تماس، اطلاعت بانکی و اطلاعات شغلی خود را تکمیل نماید. اطمینان حاصل نمایید نام فرد دیگری در بالای صفحه نمایش داده نشود، در صورت مشاهده با کلیک به روی نام کاربر از صفحه خارج شود و حساب جدید خود را ایجاد نمایید. اطلاعات خواسته شده را بر اساس اطلاعات مندرج در مدارک هویتی رسمی (شناسنامه و کارت ملی) و به صورت کامل نمایید. 1.در خصوص شناسنامه‌های جدید که فاقد شماره شناسنامه هستند، کد ملی را به جای شماره شناسنامه درج کنید. 2. ‌در صحت تلفن همراه و ایمیل وارد شده دقت نمایید زیرا کانال‌ های اصلی اطلاع‌ رسانی کارگزاری مفید می‌باشند. 3. در خصوص اطلاعات بانکی توجه داشته باشید که حساب اعلام شده حتما به نام خود شما باشد. در صورت مغایرت نام، انتقال وجه به حساب شما مقدور نخواهد بود. 4. بعد از تکمیل اطلاعات هر بخش دکمه «ثبت و مرحله بعد» رابزنید. 5. شما در هر مرحله از ثبت نام می‌توانید با زدن دکمه «مرحله قبلی» اطلاعات قبلی را ویرایش نمایید. 6. فیلدهای ستاره دار (*) حتما باید توسط متقاضی پر شوند. دقت نمایید در هر بخش از ثبت نام، گزینه هایی وجود دارد که « انتخابی » و چنانچه شما گزینه مورد نظر را انتخاب نکنید اطلاعات خواسته شده تکمیل نخواهد شد. ( مثل نام شهر، محل صدور شناسنامه، نام بانک و ...) بعد از تایپ چند حرف از کلمه مورد نظر در این بخش، نام مورد نظر ظاهر می‌شود.  

مرحله احراز هویت

پس از گذراندن مراحل فوق جهت ثبت نام در بورس شخص باید برای احراز هویت به همراه مدارک مورد نیاز (که در سمت پایین ذکر شده) به شعب کارگزاری مورد نظر مراجعه نمایید :

  1. کد 10 رقمی دریافت شده از سامانه سجام بوسیله پیامک
  2. اصل شناسنامه
  3. اصل کارت ملی

بعد از اقدام شما برای دریافت کد بورسی از طریق شرکت‌های کارگزاری، کارگزاری‌ها مدارک و فرم‌های مرتبط را برای صدور کد بورسی به سازمان بورس ارائه خواهند داد. کد بورسی شما تقریبا بعد از سه روز کاری صادر خواهد شد و به ایمیل یا شماره همراه شما ارسال خواهد شد که با آن می‌توانید به خرید و فروش سهام بپردازید. البته از تاریخ 12 اسفند 98 در قوانین دریافت کد بورسی تغییراتی حاصل گردیده که افراد حقیقی باید در آزمون معاملات برخط آنلاین شرکت نمایند و پس از کسب امتیاز قابل قبول کد بورسی برای آنها صادر خواهد شد.

توجه فرمایید که کد بورسی یکی از الزامات ورود به بورس اوراق بهادار و خرید و فروش در بازار سرمایه می باشد. چه افراد حقیقی و چه افراد حقوقی در سامانه اطلاعاتی بورس از طریق این کد شناسایی می‌شوند. کد بورسی برای هر فردی منحصر به فرد است و از تعدادی حرف و عدد تشکیل شده، به طور کل کد بورسی شناسه‌ی او در بازار بورس محاسبه می شود.  

شروع معاملات سهام 

بعد از دریافت کد بورسی چه کنیم؟ پس از طی مراحل بالا و دریافت کد بورسی، می توانید معاملات خود را در بازار بورس اوراق بهادار به دو روش مستقیم و غیر مستقیم آغاز نمایید. ما شرکت سبد گردان هدف را جهت سرمایه گذاری غیر مستقیم با ریسک پایین به شما معرفی می نماییم. روش مستقیم به این معناست که سرمایه گذار خودش مدیریت دارایی خود را بر عهده دارد در حالیکه در روش غیر مستقیم مدیریت دارایی شما را کارشناس باتجربه و آشنا با سرمایه گذاری در بازار بورس بر عهده دارد و این تفاوت موجب کاهش ریسک معاملات بورسی می گردد.

ثبت درخواست خرید یا فروش سهام به چند روش انجام می گیرد:

  1. خرید یا فروش مستقیم سهام توسط خود شخص، از طریق سامانه معاملات آنلاین (برخط)
  2. مراجعه حضوری به کارگزاری و درخواست خرید یا فروش سهام
  3. درخواست اینترنتی به کارگزاری برای خرید یا فروش سهام
  4. درخواست تلفنی به کارگزاری برای خرید یا فروش سهام

  در روش درخواست حضوری می‌توانید به‌صورت حضوری به یکی از شعب کارگزاری مراجعه نمایید و با پر کردن “فرم سفارش خرید یا فروش” در خواست خرید یا فروش خود را ثبت نمایید. در روش درخواست تلفنی باید به‌صورت تلفنی با کارگزاری خود تماس حاضل فرمایید و با وصل شدن به سیستم ثبت سفارش تلفنی، با نام کاربری و کلمه عبوری که شرکت کارگزاری در اختیار شما قرار داده است سفارش خود را ثبت نمایید.

در روش درخواست اینترنتی ثبت سفارش خود را به‌صورت اینترنتی انجام خواهید داد یعنی در 24 ساعت شبانه‌روز میتوانید با مراجعه به وب‌سایت ثبت سفارش‌های شرکت کارگزاری، درخواست خرید یا فروش خود را ثبت نمایید. در روش معاملات آنلاین یا معاملات برخط، به ‌جای اینکه سفارش خود را از طریق کارگزاری ثبت نمایید و کارگزار هم سفارشات شما را در ساعات معامله در سامانه خرید و فروش بورس وارد نماید، خودتان در ساعات معامله که از 9 صبح تا 12:30 بعد از ظهر است انجام می‌دهید. البته باید توجه داشته باشید این روش برای افرادی که مدرک زیر دیپلم دارند امکان پذیر نیست. دقت فرمایید می‌توانید اطلاعات سهام و قیمت‌ها را به‌صورت لحظه‌ای و آنلاین در سایت  پیگیری نمایید و آخرین اطلاعات صورت‌های مالی شرکت‌ها را نیز در سایت کدال مشاهده کنید.

بورس و بازار سرمایه...
ما را در سایت بورس و بازار سرمایه دنبال می کنید

برچسب : رادیو سرمایه,سرمایه گذاری ,سهام بنیادی , سرمایه گذاری بورس, سیگنال خرید , مبین سرمایه , نویسنده : سعید باطنی bourseiran24 بازدید : 175 تاريخ : سه شنبه 5 اسفند 1399 ساعت: 18:25